TV-lotterier

Bingolotto

Bingolotto är en riktig TV-lotteriklassiker. Det var Bingolotto som fick oss Svenskar att samlas framför Tv:n fulla av förhoppningar varje lördag när Leif Loket Olsson mer eller mindre klev in i våra vardagsrum. Vi roades av hans torra skämt och charmades av hans lite vresiga stil och vi drömde om stora och små vinster. Idag är Bingolotto inte alls lika populärt som då men även idag är det många som samlas när det är dags för Bingolotto, framförallt på uppesittarkvällen innan julafton.

En Bingolott består av tre eller fyra bingoomgångar och du använder tre bingobrickor för varje omgång du spelar. Själva spelet går till på samma sätt som vanlig Bingo som du kan läsa om under nummerspel och du kan vinna både pengar och prylar, till exempel fina bilar, resor, hemelektronik och möbler för ett mycket högt värde. Man drar även ett serienummer och ett lottnummer flera gånger under kvällen som du också kan vinna på.

Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är dagens stora TV-lotteri som har fått många anhängare på grund av de höga vinsterna. Postkodlotteriet liknar inget annat lotteri för här är det din bostadsadress som är ditt lottnummer och du kan vinna kollektiva vinster tillsammans med dina grannar. Ditt lottnummer består av tre delar. Den första delen består av ditt vanliga postnummer och den andra delen består av två bokstäver och tillsammans utgör dessa två delar din postkod. Den sista delen är ditt personliga lottnummer som ger dig möjlighet att till exempel vinna en bil eller 1 miljon kronor.

I Postkodlotteriet drar man ett postkodnummer sex gånger i veckan och vid fem av dragningarna får en ensam vinnare 10 000 kr och vinnarens grannar som är med i lotteriet får 1000 kr var. En gång i veckan vinner ett helt granskap 100 000 kr var, men såklart bara de som deltar i lotteriet. Inte nog med det, alla som har samma postnummer vinner 10 000 kr var. Tre gånger om året äger dessutom lotteriets ”grannyra” rum då 75 – 90 miljoner delas ut till alla som har samma postnummer och postkod. En tredjedel av vinsten delas på alla som har samma postnummer och två tredjedelar går till de som har samma postkod.  Det är inte så illa det. Vem skulle vilja vara utan Postkodlott då?