Skraplotter

Vi på lottring.se anser att skraplotten är den allra roligaste typen av lott. Allvarligt talat, vem tycker egentligen att det är kul att veckla ut en lott som det förmodligen står nitlott på, eller köpa en lott vars dragning ligger flera dagar fram i tiden? Om du skrapar en skraplott får du både ett ögonblicks spänning och får veta om du har vunnit eller inte nästan på en gång. Det är förmodligen det här som gör skraplotten så otroligt populär och att det finns så många skraplotter att välja på. Här ska vi presentera de vanligaste och mest omtyckta skraplotterna.

Trisslott

Trisslotten är Sveriges överlägset mest sålda skraplott och Svenska Spels flaggskepp när det gäller skraplotter. På trisslotten kan du vinna alltifrån 30 kr upp till 100 000 kr/mån i 25 år, en sammanlagd vinstsumma på hela 30 miljoner kr!

En trisslott består av nio fält som du ska skrapa för att se om du har vunnit eller inte. Bakom skrapen döljer sig olika penningbelopp och om du skrapar fram tre likadana belopp har du vunnit det beloppet. Du ska även skrapa en extra ruta som kan bestå av en siffra som du ska multiplicera ditt vinstbelopp med. Det största belopp du kan vinna direkt på skrapet är 1 miljon kronor.

Du har även möjlighet att skrapa tre TV- eller klöversymboler som båda skickar dig till TV4:s morgonsoffa där du får skrapa en stor trisslott som ger garanterad vinst. Om du hamnat i morgonsoffan för att du fått tre TV-apparater vinner du minst 50 000 kr och som mest 5 miljoner kr, men om du har hamnat där på grund av tre klöversymboler kan du skatta dig riktigt lycklig, för då vinner du som minst 10 000 kr/mån i 10 år och som mest 100 000 kr/mån i 25 år.

Tialott

Tialotten är numera Svenska spels billigaste lott sedan ”femman” försvann. En tialott ger inte alls lika stora vinster men i gengäld kostar den ju bara 10 kr. Den största vinst du kan vinna på tialotten är 100 000 kr vilket i och för sig inte är fy skam.

En tialott fungerar i princip på samma sätt som en trisslott fast den ser lite annorlunda ut. Du ska skrapa fram nio olika belopp och om du får tre likadana belopp har du vunnit det beloppet. Däremot saknar denna lott de specialsymboler som tvingar dig att skrapa fram löjligt stora summor pengar framför TV-kameran som en trisslott har.

Skraplotter online

Idag är det många som väljer att skrapa skraplotter online istället för att springa iväg till ett spelombud när de vill skrapa lotter. Anledningen till det är förmodligen att det är mycket bekvämare, att man kan få gratis skraplotter på nätet och att utbudet av skraplotter online är extremt stort. Du kan även skrapa Svenska Spels skraplotter online om du vill, men när du har tröttnat på att skrapa samma sorts skraplotter gång på gång kan det vara roligt att testa andra skraplotter som också kan ge dig riktigt fina vinster. Dessa skraplotter hittar du bara online.