Nummerlotterier

Lotto

Lotto är Sveriges största nummerlotteri och anledningen till det är såklart de skyhöga vinsterna. Om du får 7 rätt på Lotto kan du som bekant bli miljonär och vinna långt över 100 miljoner kronor (!) om du vinner drömvinsten.

En lottokupong består av flera spelfält (lottorader) som du kan spela på, men du behöver bara spela på ett enda fält. Ett spelfält består av 35 nummer och du ska kryssa för 7 av dessa nummer om du spelar med enkelrader. Om du spelar system får du kryssa i fler nummer men då blir det mycket dyrare. När du har gjort det kan du även lägga till ett Jokernummer som består av 7 siffror, vilket är ett måste om du vill få chansen att vinna drömvinsten.

När det är dags för dragningen dras 7 nummer samt 2 tilläggsnummer och om du får 4 – 7 rätt vinner du. Dessutom dras jokernumret och om du har fått 7 rätt på Lotto och får 2 rätt på joker har du vunnit drömvinsten! Du kan även vinna enbart på jokernumret om du får 2 – 7 rätt, om du får 7 rätt blir du miljonär.

Keno

Keno påminner lite om Lotto men ger dig fler valmöjligheter. Det är precis som de säger i reklamen, på Keno kan du vinna ofta eller mycket.

Ett spelfält består av hela 70 nummer och du kan välja att spela på 1 – 11 nummer. Ju färre nummer du spelar med desto större blir din vinschans, men om du spelar med många nummer kan du vinna riktigt stora vinster. Om du till exempel vill spela med 5 nummer väljer du Kenonivå 5 och kryssar sedan för 5 nummer i spelfältet. Varje Kenonivå har en egen vinstplan, så kolla gärna hur den ser ut innan du bestämmer dig för hur många nummer du ska välja. Du kan även lägga till Kung Keno som ger dig en vinstplan med större och fler vinster om du vinner.

Under den dagliga Kenodragningen drar man 20 nummer och ett Kung Kenonummer. Kung Kenonumret är alltid ett av de nummer som redan har dragits. Hur många rätt du måste få för att vinna beror på vilken Kenonivå du spelar på. Om du till exempel spelar på Keno 1 vinner du bara du får 1 rätt och på Kenonivå 11 måste du få minst 5 rätt eller 1 rätt om du träffar Kung Kenonumret. I vilket fall som helst kan du vinna upp till 15 miljoner kr på Keno.

Bingo

Bingo har i årtionden varit ett mycket populärt lotteri i Sverige och i länder som England och USA. Idag finns det fortfarande folk som släpar sig till Bingohallarna och det är inget fel med det, det är socialt och skapar gemenskap. Däremot är det många som föredrar att spela online istället eller som kompletterar sitt vanliga bingospelande med onlinespel.

En klassisk bingobricka består av 5 vågräta och 5 lodräta rader som tillsammans bildar 25 bingorutor med 25 nummer mellan 1 – 75. När spelet börjar ropas ett nummer i taget ut och om det nummer som ropas ut finns på din bingobricka kryssar du för det. Om du får 5 nummer i rad, vågrätt, lodrätt eller diagonalt har du vunnit. Tänk på att du kan spela med flera bingobrickor samtidigt när du spelar Bingo.